Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Δ.Σωτηριάδου: "Αριστεροί, με δεξιές τσέπες ή ταξικό είναι το θέμα"

Όλοι οι πολιτικοί  στη Βουλή ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Αυτήν υποστηρίζουν και γι'αυτήν παλεύουν και ας ουρλιάζουν.

δεξιά τσέπη αριστεροί βουλή σωτηριάδου γράμμα

Είναι απόλαυση να βλέπεις, σήμερα, τη Βουλή και να φτιάχνεις κατασκευές ή να γράφεις. Να ακούς τους ακριβοπληρωμένους αναξιόπιστους και αξιοθρήνητους πολιτικούς, που όλοι μα όλοι ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Ποιος είναι ο ηθικός νόμος της ανώτερης τάξης; Η αυθαιρεσία.

Και όποιος παραβιάζει την προσωπική ηθική της ανώτερης τάξης, πως χαρακτηρίζεται; Ασελγής.

Σήμερα βλέπεις κατάφατσα τη "δόλια" συμπεριφορά των πολιτικών. Λένε, παραμονή της ψηφοφορίας του αντισυνταγματικού τρίτου μνημονιακού νόμου: "Με το πιστόλι στον κρόταφο είμαι, αλλά θα τον ψηφίσω. Για τελευταία όμως φορά".

Αυτή η δόλια συμπεριφορά, είναι η πολιτική. Η τέχνη της διακυβέρνησης ή η τέχνη με την οποία η ανώτερη τάξη διατηρεί την κατώτερη υπό την κυριαρχία της. Γι'αυτό έχει επινοήσει τους νόμους. Με τους  νόμους, η ανώτερη τάξη προστατεύει τα συμφέροντά της από την κατώτερη και απαιτεί σεβασμό.

Κι αν σέβεσαι τους νόμους δεν μπορείς και να τους αμφισβητήσεις. Αλλιώς θα σου επιβληθούν ποινές. Η ανώτερη τάξη έτσι εκδικείται την κατώτερη, που δε σέβεται τους νόμους της. Η εκδίκηση, για την ανώτερη τάξη, θεωρείται νόμιμη.

Και εσύ, ως κατώτερη τάξη που αφήνεις την ανώτερη να ιδιοποιείται τους καρπούς της εργασίας σου (το κεφάλαιο) στάθηκες αφορμή για την επινόηση (χωρίς να το θέλεις) της επιστήμης που λέγεται οικονομία.
Και επειδή έχουν γίνει άπληστοι όλοι της ανώτερης τάξης βγάζουν το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το κεφάλαιο είναι εργασία των πλουσίων αραχτών και όχι αυτών που πραγματοποίησαν την εργασία.
Και πως σε δένουν μέσα σε μια κοινωνία φτιαγμένη και ραμμένη στα μέτρα της ανώτερης τάξης; Πως σε διαπαιδαγωγούν; Με τη θρησκεία πρώτα απ'όλα και την ηθική. Είσαι υπό την κυριαρχία της ανώτερης τάξης με τη θρησκεία, και ας την περιφρονεί η ίδια. Την επινόησαν και σου δημιουργούν φόβο και τρόμο. Ό,τι κάνει η ανώτερη τάξη είναι σωστό. Αν δεν ακολουθήσεις τις εντολές της ανώτερης τάξης, αμέσως σου λένε ότι δεν έχεις καθόλου συνείδηση.
 
Και τώρα εγώ, καλούμαι να βρω ποιό κόμμα από όσα κράζουν στη Βουλή λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, με το ένα άρθρο, τάσσεται υπέρ μου ή κατά μου. Κανένα. Όλοι οι πολιτικοί  στη Βουλή ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Αυτήν υποστηρίζουν και γι'αυτήν παλεύουν και ας ουρλιάζουν. Όλοι μα όλοι, χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα για να επιβληθούν, για να εδραιώσουν την εξουσία τους.

* Η Δήμητρα Σωτηριάδου (dimisot89@gmail.com) είναι δημοσιογράφος,ιδρυτικό μέλος της κίνησης ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αρθρογραφεί και στο vetonews.gr