Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Νέα διαγραφή στον δήμο Αμαρίου: Τι δηλώνει ο Μ. Καλομενόπουλος

Καζάνι... που βράζει είναι ο δήμος Αμαρίου, με τις διαφωνίες επί βασικών ζητημάτων, αντί να βγάζουν παραγωγικό αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών, να διαμορφώνουν ένα πεδίο οξύτατων προσωπικών αντιπαραθέσεων στην παράταξη της πλειοψηφίας!

Μάλιστα, στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην δημοτική ομάδα «Αμάρι Νέα Πορεία» ήρθαν να προστεθούν οι ηχηρές διαγραφές βασικών στελεχών!

Ο τελευταίος που «ξηλώθηκε» από τη θέση του ήταν ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, κ. Μανώλης Καλομενόπουλος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, απολυταρχικό και άνανδρο εν τέλει» τον τρόπο με τον οποίο διεγράφη από την παράταξη της πλειοψηφίας!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ο οποίος άνοιξε το.. χορό των διαγραφών ήταν ο κ. Αδάμ Παραδεισανός (δείτε ΕΔΩ), ενώ λίγες μέρες πριν παραιτήθηκε από τη θέση του ο δημοτικός σύμβουλος, Χαρίλαος Αλεβυζάκης, πρώην προϊστάμενος του ΙΚΑ Ηρακλείου, ο οποίος διαφώνησε με την πορεία της παράταξής του.

 «Ως τώρα τόσο ο γράφων, όσο και οι κ.κ. Παραδεισανός και Αλεβυζάκης δώσαμε τον καλλίτερο εαυτό μας για το καλό του Δήμου και των δημοτών» σχολίασε με δήλωσή του κ. Μανώλης Καλομενόπουλος, που επιφυλάχθηκε βεβαίως να πει στο άμεσο μέλλον...

Για την ώρα, αρκέστηκε να αναφέρει τα εξής:

«Aπολυταρχικές και πρωτοφανείς πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χθες πληροφορήθηκα τη διαγραφή μου από τη δημοτική ομάδα 'Αμάρι Νέα Πορεία' χωρίς να έχω κληθεί να παραβρίσκομαι. Είναι η δεύτερη φορά που ακολουθείται αυτή η πρακτική για το 'ξεκαθάρισμα λογαριασμών' για την κριτική που ασκείται στον κ. Μουρτζανό από μένα και τον κ. Παραδεισανό δυο μέρες πριν. Ο κος Αλεβυζάκης λίγες μέρες πρωτύτερα παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος επειδή η παράταξη ξέφυγε από το προεκλογικό της πρόγραμμα και δεν ασχολείται με τα ουσιώδη και μεγάλα θέματα του δήμου. Για τα θέματα αυτά θα μιλήσω στο εγγύς μέλλον αναλυτικά και δημόσια . . .

Θεωρώ απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, απολυταρχικό και άνανδρο εν τέλει αυτό τον τρόπο που επιλέχτηκε για τη διαγραφή μας. Είναι ενδεικτικά μάλιστα όσα αναφέρονται σαν λόγοι διαγραφής 'ύφος', 'κριτική στο έργο', συμπεριφορά', 'στάση', 'μειωτικοί χαρακτηρισμοί στη συνεδρίαση της παράταξης'. Τίποτε για την προσφορά στο Δήμο και τους δημότες. Ως τώρα τόσο ο γράφων, όσο και οι κ.κ. Παραδεισανός και Αλεβυζάκης δώσαμε τον καλλίτερο εαυτό μας για το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Για μισό περίπου αιώνα είμαι παρών στους αγώνες για τη Δημοκρατία και το Δίκιο. Παρά τη διαγραφή μου θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό του Τόπου μου κι ακόμα παραπέρα. Έχω όραμα για το Αμάρι και σέβομαι αυτούς που με την ψήφο τους με έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου. Πιστός στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα υπερασπίζομαι τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια στις διαδικασίες του Δήμου Αμαρίου και θα κρατώ ενήμερους τους δημότες.

Μανώλης Καλομενόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρίου»